MEDIATIEDOTE: Hyväntekeväisyyskampanjalla tietokoneita koululaisille

Kuopion koululaisten tueksi on lanseerattu vapaaehtoistyöhön perustuva maksuton palvelu Lahjoitakone.fi, jonka kautta alueen koululaisille välitetään tietokoneita etäopiskelun tueksi. Palvelun toteuttavat kuopiolaiset yritykset ITC Solution Group Oy ja Talentree Oy. Tietokoneiden perille toimituksessa tukena on myös Hope ry.

  • Meillä on jo pitkään ollut se ajatus, että haluaisimme jotenkin auttaa koronavirustilanteessa. Kuosmasen Timon aloitteesta jalostui sitten ajatus, että voisimme tukea koululaisten etäopiskelua paremman tietoteknisen laitteiston avulla, ITC:n toimitusjohtaja Joni Kapanen sanoo.
  • Perheillä on hyvin erilaisia valmiuksia vastata uuteen tilanteeseen. Haluamme kampanjan kautta varmistaa, että mahdollisimman monella lapsella ja nuorella olisi riittävän hyvät tietotekniset työkalut etäkoulunkäyntiin, Kapanen jatkaa.
  • Tämän tyyppisiä toteutuksia on jo valtakunnallisesti liikkeellä, mutta kouluilta saadun viestin mukaan tarve on edelleen suurempi kuin tarjolla oleva apu. Koemme, että tässä on mahdollisuus olla tekemässä konkreettista hyvää, joka auttaa mahdollisimman monia perheitä arjessaan. Toimintakykyisiä mutta kaapin pohjalle jääneitä koneita on valtavasti niin kotona kuin toimistoillakin. Niiden järkevä hyötykäyttö on kaikkien etu, Talentreen toimitusjohtaja Kimmo Vainikainen kertoo.

Lahjoitakone.fi on kampanjaluontoinen hyväntekeväisyysponnistus, jonka tavoitteena on alkuvaiheessa kerätä 100 tietokonetta Kuopion alueen koululaisten käyttöön. Tarkoitus on haastaa yksityishenkilöitä ja yrityksiä lahjoittamaan aktiivikäytöstä poistuneita, mutta edelleen toimintakuntoisia tietokoneita kouluille, jotka jakavat koneet edelleen koteihin tarveperusteisesti. Tietokoneet tyhjennetään ennen edelleen luovutusta ja niihin asennetaan uusi käyttöjärjestelmä. Luovuttaja saa tästä kirjallisen sertifikaatin. Hänelle myös kerrotaan, mille koululle lahjoitettu kone on toimitettu.

Lisätietoja:
www.lahjoitakone.fi
www.itc.fi
www.talentree.fi

Joni Kapanen, ITC Solution Group, 044 765 5000 (joni.kapanen@itc.fi)
Vesa Sarvi, Talentree Oy, 050 313 0024 (vesa.sarvi@talentree.fi)