AD/HD mitä se on?

Lyhyesti

ADHD:n oireet
Tarkkaavuuden ongelmat ilmenevät jatkuvina vaikeuksina keskittyä leikkeihin ja tehtäviin, vaikeutena kuunnella toisen puhetta, vaikeutena seurata ohjeita ja saada koulu- tai työtehtäviä suoritetuiksi, usein toistuvina vaikeuksina tehtävien ja toimien järjestämisessä, pitkäkestoista keskittymistä vaativien tehtävien välttelynä, päivittäisten asioiden jatkuvana unohtamisena, yksityiskohtien huomiotta jättämisenä ja häiriintymisenä pienistäkin ulkopuolisista ärsykkeistä.

Yliaktiivisuus ilmenee jatkuvana hyperaktiivisuutena tai impulsiivisuutena, käsien ja jalkojen hermostuneena liikuttamisena, kiemurteluna paikallaan istuttaessa, toistuvana poistumisena tilanteista, joissa edellytetään paikallaan oloa, ylettömänä juoksenteluna tai kiipeilynä, jatkuvana levottomuuden tunteena, usein toistuvina vaikeuksina leikkiä tai harrastaa rauhallisesti, ylettömänä puhumisena ja jatkuvana “menossa olemisena.

Itse omistan adhd diagnoosin, myös esikois lapsemme sai adhd diagnoosin. Tällä hetkellä hänellä ei ole lääkitystä. Asia on omalla tavalla haastava ainakin itselleni, miten pystyn toimimaan oikein jotta voin olla avuksi lapselle?Miten osaan toimia ja ohjata oikein? Miten osaan tukea oikein?

Välillä kun ei omaa yli aktiivisuutta saa edes kuriin, tällä hetkellä conserta (vrk annos 3x36mg) auttaa jonkun verran mutta onko se tarpeeksi minulle?

Siihen lisätään: Aivovamma, laaja alaiset kognitiiviset ongelmat, persoonallisuuden muutokset, joihin osa syynä se että lapsesta asti on kaikki oppinut ja käsittänyt väärin, kukaan ei ole sanottanut asioita oikein, eikä sitä ole kukaan tajunnut edes. Lapsesta asti ollut ns. Kivijalka murtuneena eli ei ole saanut tarpeeksi tukea ja apua oppimis ongelmiin, ylivilkkauteen, puheentuoton ja ymmärtämisen ongelmiin jotka ovat paheentuneet ja vaikeuttaneet elämää mitä vanhemmaksi tultu.

Meidän talossa kun ei ole pelkkä ylivilkkaus se ongelma, yksi lapsi on hauras kuin perhonen, harvinaisen luustosairauden epäily, yksi sydän sairas, sekä allergiat siinä lisä mausteena.

Jos neurologisilla oireilla + adhd/tourette/aspenger etc. lisä mausteilla perheenäidin kirjoittelut kiinnostaa.

Kannattaa tutustua:

MOMMY BE GOOD

Neuroepätyypillinen äiti kuudelle lapselle, riisuu tabuja erinäisistä neurologisista ominaisuuksista. Perheessä eletään arkea ADHD:n, Touretten ja Aspergerin mausteilla, SI-häiriötä unohtamatta. Mutta enemmän kuin haasteita, löytyy vahvuuksia. Vitunhuorasaatanapaskajumalauta ei tässä kodissa aiheuta silmien pyöritystä.

Facebook & https://mommybegoodbrita.blogspot.com/?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.